ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Στην ΑΜAΝΙΤΑ, μέσω του συνεργάτη μας TERPSIS, προσφέρουμε βιωματικές δραστηριότητες, που παρουσιάζουν την τοπική γαστρονομία και την άμεση σύνδεσή της με την τροφοσυλλογή και την καλλιέργεια, βοτάνων, χόρτων και λαχανικών σε μικρούς κήπους. Τα προγράμματά μας είναι:
Μαθήματα Μαγειρικής - Cooking classes
Μαθήματα μαγειρικής της σπιτικής Πηλιορείτικης ‘κουζίνας της φτώχειας’
- Ημέρες: Κάθε Τρίτη και Παρασκευή από Μάιο έως Σεπτέμβριο.
- Ώρα: 5:00 – 8:30 μ.μ.
- Διάρκεια : 3,5 ώρες
- Άτομα: 4 έως 10
Περιγραφή: Μια ‘farm to table’ εμπειρία, που ξεκινά με επίσκεψη στο βοτανόκηπο και το βιολογικό περιβόλι του ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ για συλλογή των πρώτων υλών. Μεταφερόμαστε στην κουζίνα, όπου παρουσιάζονται οι βασικές αρχές της γαστρονομίας του Πηλίου, που βασίζεται κυρίως στα άγρια και καλλιεργούμενα βότανα, χόρτα και λαχανικά. Μαγειρεύουμε τοπικές συνταγές, όπως ακόμη μαγειρεύονται στα σπίτια και παρουσιάζονται στο βιβλίο μας ‘οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου – ιστορίες και μαγειρέματα στο Πήλιο’, πίνοντας τσίπουρο. Τρώμε όλοι μαζί με συνοδεία τοπικού τυριού και βιολογικού τοπικού κρασιού.
Το δείπνο περιλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτα, τοπικό τυρί, ζυμωτό ψωμί και 2 πιάτα που θα μαγειρέψει η ομάδα. Τελειώνει με γλυκό του κουταλιού για το οποίο φημίζεται η περιοχή. Τα πιάτα είναι διαφορετικά κάθε εποχή, καθώς γίνονται με εποχικές πρώτες ύλες.
Κόστος: 100 ευρώ το άτομο (με τσίπουρο και κρασί). Έκπτωση 15% για τους διαμένοντες στην ΑΜΑΝΙΤΑ (85 ευρώ το άτομο)
Γευσιγνωσία Ελαιολάδου
Μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία στο βουνό των Κενταύρων γευσιγνωσίας ελαιολάδου με οδηγό τον Κωνσταντίνο Πατιστή, βιοκαλλιεργητή, παραγωγό ελαιολάδου και σεφ.
- Ώρα έναρξης: 5.30μμ
- Διάρκεια: 2-3 ώρες
- Άτομα: 4 έως 10
Περιγραφή: Συνδυάζοντας τόσο γνώσεις της δημιουργίας και μεταποίησης του καρπού της ελιάς όσο και των χαρακτηριστικών του, ο ταξιδιώτης εμπλέκεται ενεργά σε ένα αστείρευτο γαϊτανάκι χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων.
Παράλληλα, το ταίριασμα του ελαιόλαδου με τοπικά εδέσματα που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, καλούν κάθε επισκέπτη να αφεθεί στην ηρεμία της φύσης του Πηλίου και στην απογείωση των γευστικών του αισθήσεων.
Ολόκληρη η εμπειρία ξεδιπλώνεται στο περίπτερο του κήπου του ξενώνα μας με θέα το καταγάλανο Αιγαίο.
Η Εμπειρία περιλαμβάνει:
- Συζήτηση γύρω από την Ελιά και τους Μύθους της
- Γευσιγνωσία Ελαιολάδου και επίδειξη χρήσης στη καθημερινή διατροφή
Κόστος: 65 ευρώ/άτομο